XXI. savjetovanje pravnika Petar Simonetti

„XXI. savjetovanje pravnika Petar Simonetti (vlasništvo – obveze – postupak)“ tradicionalno se održalo u hotelu Diamant, u Poreču, od 15. do 17. travnja 2015. godine u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske i Hrvatskom javnobilježničkom komorom. Ovo savjetovanje zamišljeno na način da pokriva što veći broj različitih grana prava, okupilo je mnoštvo uglednih domaćih pravnih stručnjaka, među kojima su bili i prof. dr. sc. Aldo Radolović, doc. dr. sc. Mario Jelušić, dr. sc. Marko Babić i dr. sc. Duška Šarin, suci Ustavnog suda Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Silvija Petrić, profesorica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, te Ante Galić, predsjednik Visokog upravnog suda Republike.

 

Unutar konferencijske sesije „Pravo društava i financijsko pravo“, četvero članova istraživačkog tima iznijelo je rezultate svojih istraživanja. Prof. dr. sc. Edita Čulinović Herc i dr. sc. Antonija Zubović u svojem su zajedničkom izlaganju predstavile aktualnosti u primjeni modaliteta prodaje dionica iz portfelja Republike Hrvatske. Izv. prof. dr. sc. Nataša Žunić-Kovačević obradila je pravila i sudsku praksu vezane uz porezni postupak utvrđivanja zlouporabe prava. Izv. prof. dr. sc. Dionis Jurić, u suradnji sa Sonjom Marinac, sutkinjom Trgovačkog suda u Rijeci, stalne službe u Pazinu, održao je izlaganje o Prijedlogu Direktive o društvima s ograničenom odgovornošću s jednim članom.

 

Članovi istraživačkog tima okupljenim su sudionicima pružili pregled svojih dosadašnjih istraživanja u okviru ovoga projekta i projekta Zaštita korisnika na hrvatskom i europskom tržištu financijskih usluga i time ih podvrgli kritičkoj raspravi široke javnosti u potrazi za kvalitetnim rješenjima.